З показників лічильників постачальники послуг розраховують щомісячні платіжки. Щоб не допускати неточностей слід не тільки своєчасно передавати покази, а й проводити повірку приладів обліку. Про це нагадує Комунальний концерн "Центр комунального сервісу".

Квартирні лічильники мають проходити регулярну перевірку. Зазвичай - кожні 4 роки, але точніше можна дізнатися у технічному паспорті лічильника або у свідоцтві про перевірку.

Повірка лічильників Фото: скрін youtube
Повірка лічильників Фото: скрін youtube

Комунальники нагадують, що ігнорувати процедуру не можна. Якщо перевірку не буде проведено своєчасно, то передані з такого лічильника показники вважатимуться недійсними. Це виллється проблемами у платіжках.

"Якщо вчасно не виконати повірку лічильника, його буде знято з абонентського обліку: постачальники послуг в подальшому не зможуть використовувати показання приладу як підставу для обсягу нарахувань", - попередили споживачів.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Комунальні платіжки, скріншот: YouTube
Комунальні платіжки, скріншот: YouTube

Зазначається, що якщо лічильник буде знято з абонентського обліку, то нарахування проводитиметься за іншими алгоритмами, що визначаються особливостями технічних характеристик будинку, а саме:

  • за наявності загальнобудинкового лічильника – за його показниками;
  • за відсутності загальнобудинкового лічильника – за нормою.

Комунальники попереджають, що суми у платіжках у такому разі будуть вищими, ніж при обліку споживання по квартирному лічильнику.

Раніше портал Знай повідомляв, немає грошей – не аргумент: як карають українців за невчасну оплату комуналки.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.