У квітні 2024 року в Україні різко змінилася вартість таких овочів, як огірки. Варто розуміти, про які огірки йдеться і як змінилися ціни на овоч, який користується особливою популярністю в літній період, зокрема, додається до салатів або вживається у свіжому вигляді.

Відповідні дані оприлюднили на сайті Мінфіну.

Як змінилися ціни на огірки в Україні

Огірки гладкі

За 1 кілограм гладких огірків сьогодні потрібно віддати, в середньому, 130,66 гривень. У березні вони продавались за 142,50 гривень, а за місяць вони подешевшали на 11,84 гривень. В "Ашані" зараз за 1 кілограм таких огірків потрібно віддати 129,90 гривень, у Metro - 103,90, а ось у Megamarket вони найдорожчі - 158,18 гривень.

Огірки довгоплідні

Довгоплідні огірки, в середньому, сьогодні коштують 99,99 гривень. Така ж сама ціна в Novus. Якщо порівнювати з вартістю в березні, коли вони продавалися за 113,46 гривень, то можна помітити зниження ціни на ці огірки.

Вартість огірків у квітні
Вартість огірків у квітні
Вартість огірків у квітні. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Огірки короткоплідні

Зараз вартість короткоплідних огірків в Україні становить, в середньому, 86,30 гривень в гіпермаркеті "Ашан". Порівнюючи з березнем, можна помітити, що ці огірки також подешевшали. У березні їхня ціна становила 99,99 гривень.

Ціни на огірки в березні
Ціни на огірки в березні
Ціни на огірки в березні. Фото: Мінфін

Огірки "Естафета"

Цей сорт огірків, навпаки, виріс в ціні, адже у березні він продавався за 205,47 гривень за 1 кілограм, а сьогодні він коштує, в середньому, 217,30 гривень. У Metro ці огірки сьогодні коштують 187,10 гривень, а у Megamarket - 247,50 гривень.

Нагадаємо, що в Україні підвищилася вартість деяких комунальних послуг.

Як повідомляли раніше, в українських супермаркетах дешевшають деякі продукти харчування.

Як писав "Знай" раніше, чому в Україні знову дорожчатиме гречка.