В уряді поки не оголошували про перегляд тарифів на електроенергію для населення, але й не виключають такий сценарій. Як можуть змінитись ціни для побутових споживачів вже у 2024 році, йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Російські окупанти з новою силою почали атакувати енергетичну інфраструктуру. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, збитки тільки від останніх атак можуть становити мільярди доларів, але точна цифра поки що невідома.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Як наслідок, для населення можуть запровадити новий тариф на електроенергію, як це було влітку минулого року, аби хоч би частково покрити витрати на ремонтну кампанію.

Експерт Олег Попенко розповів, що побутовим споживачам варто бути готовими, що суми у платіжках за світло зміниться. Імовірне подорожчання може статися вже цього літа, але конкретна дата нікому не відома, адже поки що немає офіційного рішення уряду.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

За оцінками експерта, новий тариф на електроенергію для населення може становити 3,5 гривні за кВт/год. Однак таке подорожчання в перспективі може спричинити зростання інших комунальних тарифів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, малозабезпеченим та пенсіонерам покриють частину витрат на комуналку: умови отримання допомоги.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.