Нові тарифи на водопостачання та водовідведення планують запровадити у Харківській області. Вже із 1 травня споживачам доведеться платити за послуги більше. Про це йдеться на офіційному сайті Люботинської міської ради.

Нові подорожчання комунальних послуг торкнеться всіх споживачів, які мешкають у місті Люботин на Харківщині. Зазначається, що тарифи на воду і каналізацію, що діють, не відповідають їх собівартості.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube
Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Зокрема, запровадити нові економічно обґрунтовані тарифи на воду вирішили через значне підвищення цін на електроенергію, яка є однією з головних складових тарифу.

Як зміняться тарифи з 1 травня

Послуги з централізованого водопостачання для побутових споживачів подорожчають на 21,6% – до 38,16 гривні за кубометр. Для бюджетних організацій тариф збільшиться на 7,1% – до 69,96 гривні за кубометр. Інші споживачі платитимуть на 2,6% більше – 90,48 гривні за кубометр.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Послуги із централізованого водовідведення для населення зростуть на 16,5% - до 47,04 гривні за кубометр. Бюджетні організації платитимуть на 6,4% більше – 114,36 гривні за кубометр. Інші споживачі на 3,3% більше – 192,78 гривні за куб.

Послуги з очищення стоків подорожчають на 2% - до 49,74 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платити доведеться навіть улітку: українцям готують нововведення щодо платіжок за опалення.

Також наш портал інформував, комунальні платежі чекають на радикальні зміни: українців закликали готуватися до інновацій.

Крім того, ми писали, нові правила передачі показників і оплати послуг: газовики попередили про зміни.