В умовах воєнного стану та труднощами в економіці в Україні багато підприємців стикаються з необхідністю закрити свій бізнес. Через збільшений тиск на економіку, процес закриття ФОП було набагато спрощено.

Тепер для цього достатньо лише кілька кроків на порталі Дія, де підприємець може подати заявку на закриття своєї справи без потреби очікувати на схвалення. Для цього потрібен доступ до електронного кабінету через сертифікований ключ, заповнення форми та використання електронного підпису для підтвердження заяви.

як закрити фоп
як закрити фоп, скрін

Однак, попри спрощення процедури, є важливі нюанси, про які потрібно знати. Підприємці мають сплатити усі податки та борги, якщо вони є, а також подати квартальну декларацію.

У випадку складнощів із цими питаннями, то краще звернутися за допомогою до бухгалтера, який допоможе правильно оформити всі необхідні документи.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Таким чином, незважаючи на спрощення процесу, важливо дотримуватися усіх законодавчих вимог для закриття бізнесу в Україні.

Податки / фото: Freepik
Податки / фото: Freepik

Закривати свій бізнес в Україні зараз можна легше, ніж раніше. Уряд працює над тим, щоб все робити через інтернет, щоб людям не доводилося ходити в податкову.

В майбутньому це буде ще простіше. Значить, якщо комусь треба закрити свій ФОП, він може все зробити онлайн, швидко сплатити податки і надіслати потрібні документи. Так влада хоче допомогти бізнесу і зробити все зручніше для людей.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua масштабні перевірки на порозі: податківці вже склали список

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, часу залишилось зовсім мало: що треба зробити аби уникнути штрафів