Українці можуть отримати одноразову матеріальну допомогу у розмірі 100 тисяч гривень. Для цього потрібно подати відповідну заяву та документи. Про це в Telegram розповів омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.

Виплату у розмірі 100 тисяч гривень можуть отримати українці, яких було звільнено з російського полону чи незаконного утримання.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Як зазначається, подати заяву на цю одноразову матеріальну підтримку людина може будь-коли з моменту звільнення їх незаконного полону. Виплата надається незалежно від щорічної фінансової підтримки.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Готуємо теплі шкарпетки та кофти: синоптики попередили українців про похолодання після Великодня Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Як отримати допомогу?

Звільнений українець має заповнити заяву та обов'язково вказати вид допомоги "одноразова грошова допомога". Ознайомитись з прикладом заяви можна тут.

Другий крок – надати підтвердження факту затримання від Комісії щодо встановлення факту позбавлення волі та додати довідку з реквізитами банківського рахунку.

Заяву та документи можна надіслати двома способами:

  • на електронну пошту info-gr@minre.gov.ua;
  • за адресою: Чоколівський бульвар, 13, місто Київ, 03186, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, переселенцям подвоїть виплати, але одноразово: хто отримає збільшену допомогу.

Також наш портал інформував, пенсіонери та інші вразливі категорії населення отримають грошові виплати: кожному по 3600 грн.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці мають шанс отримати божевільні гроші: виплачуватимуть по 100 тисяч.