Газовики розповіли, що робити, якщо неправильно зняли та передали показники лічильника. Інструкцію опублікували на facebook-сторінці АТ "Полтавагаз".

Ніхто не застрахований від помилки під час передачі показників газових лічильників. Але якщо помітили, що передали не ті цифри, то треба зреагувати, щоб не отримати платіжок із "сюрпризом".

Передача показників, скріншот: YouTube
Передача показників, скріншот: YouTube

Газовики пояснили, що для коригування даних достатньо передати актуальний показник лічильника наступного дня після внесення неправильного.

"Все просто. Передати фактичний показник лічильника наступного дня. Головне — встигнути зробити це до 5 числа. Тоді він буде прийнятий до уваги при розрахунку об’єму спожитого газу за попередній місяць", - пояснили в облгазі.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Лічильник газу, скріншот: YouTube
Лічильник газу, скріншот: YouTube

Але важливо врахувати, що потрібно зробити це до 5 числа включно, інакше бази будуть закриті, почнеться формування рахунків й фахівці розрахують суму до оплати на підставі тих даних, що були отримані в період прийому показників.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, терміново перевірте лічильник чи платіжку вас розорить: українцям дали кілька днів.

Також наш портал інформував, оплата за газ більше не "витягуватиме" останні копійки: у кого з українців стане менше платіжок.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вода, газ та електроенергія: як передавати показники лічильників, щоб не було "сюрпризів".