Старі українські монети можуть оцінюватись у фантастичні суми. Наприклад, 2 копійки 1992 року продаються на аукціоні майже за 1700 доларів. Про це свідчить інформація на спеціалізованому ресурсі violity.

Нумізмати часом влаштовують справжнє полювання на певні різновиди українських монет. Знайти цінні екземпляри вкрай непросто, але іноді навіть одна монета може принести своєму власнику десятки тисяч гривень.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, на спеціалізованому аукціоні з'явився лот – 2 копійки 1992 року. Монета має рідкісний різновид - виготовлена ​​з магнітної сталі. Власник оцінив її в 66 667 гривні, що в еквіваленті становить майже 1700 доларів, хоча монета знаходиться далеко не в ідеальному стані.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

"Можливі сліди зберігання та транспортування у вигляді окису, забруднень, подряпин – без критичних втрат", - написав власник.

Цінна монета. Фото: violity
Цінна монета. Фото: violity

Незважаючи на захмарний цінник за лотом стежать десятки колекціонерів і багато хто вже зробив ставки в надії отримати монету. При цьому до кінця аукціону ще більше тижня, тому не виключено, що і без того захмарна вартість монети стане ще вищою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманець розповзеться швами: українцям заплатять десятки тисяч за старі 10 копійок.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, шукайте монети номіналом 2,5 та 10 копійок: колекціонери можуть забрати за нечувані гроші.