Тарифи на світло можуть бути підвищені, оскільки енергооб'єкти сильно постраждали від обстрілів і потребують дорогого ремонту. Про це заявив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев в ефірі "Київ24".

Російські окупанти не припиняють атаки щодо українських об'єктів генерації та розподілу. Енергосистема потребує відновлення, а на це необхідні великі гроші.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Геннадій Рябцев упевнений, що тарифи для побутових споживачів мають бути підвищені, оскільки компанії, які генерують енергію, не мають інших доходів для проведення ремонтних робіт.

Ймовірно, вартість електроенергії піднімуть приблизно до 4 гривень за кіловат, тобто суми у платіжках українців збільшаться приблизно на 50%.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube
Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

"Якщо казати про економічно обґрунтований рівень, то він зараз набагато вищий аніж 5 грн за кВт/год. Якщо казати про те, наскільки зможуть підняти ціни в уряді, то мова може йти про рівень нижче аніж 4 грн за кВт/год", – вважає експерт.

Рябцев додав, що питання запровадження нових тарифів навряд чи буде порушено у квітні, швидше за все, це станеться пізніше.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від цього залежать цифри у ваших платіжках: працівники обленерго попередили споживачів.

Також наш портал інформував, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 3,5 кВт-год: в Україні планують "заліпити" бюджетні діри за рахунок підвищення тарифів на світ.