В Україні незабаром настане літній період, що означатиме зміни у нарахуванні житлових субсидій для багатьох сімей.

Офіційно опалювальний сезон завершується 15 квітня, тож субсидія за цей місяць буде меншою. Як повідомляє Пенсійний фонд України, житлова субсидія призначається з місяця обігу до кінця опалювального періоду. Її розрахунок проводиться у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно. Це означає, що у квітні субсидія, яка виплачуватиметься у травні, буде розрахована на всі спожиті послуги, у тому числі через 15 днів опалення.

Субсидії. Фото: скрін youtube
Субсидії. Фото: скрін youtube

Після завершення опалювального сезону, на період з 1 травня по 30 вересня, Пенсійний фонд автоматично перерахує житлові субсидії для більшості громадян, які їх одержували взимку. Це станеться за умови, що не змінилися дані про майновий стан або склад їхньої сім'ї.

Однак якщо такі зміни все ж таки відбулися, одержувачі субсидії повинні протягом 30 днів повідомити про це територіальні органи фонду.

Популярні новини зараз
Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, для певних категорій громадян необхідно звернутися за новою субсидією на літній період, надавши повний пакет документів.

Нагадаємо, українці понесли гроші до банків: люди потроху заспокоїлися

Як повідомляв "Знай.ua", українцям проіндексували виплати: у Пенсійному фонді відповіли, коли будуть гроші

Знай.ua писав, сльози, яких і на хліб не вистачить: кому з пенсіонерів додадуть 280 гривень