Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що українцям із 1 березня вже проіндексували пенсійні виплати. Фахівці Пенсійного фонду розповіли, коли їх почнуть виплачувати.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Пенсійного фонду у Facebook.

Виплати зросли мільйонам громадян. При цьому підвищення торкнулося ще однієї категорії населення.

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook
Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

З 1 березня перераховано на коефіцієнт 1,0796 щомісячні страхові виплати потерпілому від нещасного випадку на виробництві та професійному захворюванні (підпункт 8 пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 23.02.2024 № 185).

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

У ПФУ прояснили, що у зв'язку з тим, що щомісячні страхові виплати надаються з наступного місяця після їх призначення, проіндексовані виплати виплачуватимуть із квітня.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Щодо величини підвищення щомісячної виплати, то вона визначається індивідуально залежно від розміру призначеної страхової виплати.

Проте зазначимо, що максимальний розмір збільшення після перерахування страхової виплати – 1500 гривень.

Нагадаємо, перерахунок пенсій у квітні: для людей похилого віку розкрили цікаві нюанси.

Раніше повідомлялося, пенсіонери стануть трохи багатшими: кому дадуть додаткові 500 гривень.

Також, добровільні пенсійні внески: скільки коштуватиме місяць стажу з 1 квітня.