У квітні деякі пенсіонери стануть трішки багатшими. Виплати збільшаться не лише у громадян, які працюють після виходу на заслужений відпочинок, а й у 65-річних осіб. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Другий місяць навесні принесе деяким пенсіонерам додаткові гроші. Надбавки розрахують відповідно до підвищення мінімальної заробітної плати з 1 квітня - до 8000 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Так, пенсіонери віком 65 років отримуватимуть додаткові 520 гривень. Це підвищення виплат торкнеться 65-річних чоловіків та жінок, які мають не менше 35 та 30 років страхового стажу відповідно.

Слід зазначити, що цю надбавку не отримають пенсіонери цієї вікової категорії, якщо вони продовжують працювати. Підвищення з урахуванням актуальної мінімальної заробітної плати відбудеться лише після звільнення.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що у березні в Україні відбулася масштабна індексація пенсій. Мінімальний розмір підвищення становив 100 гривень, а максимальний – 1500 гривень. У середньому виплати збільшились майже на 400 гривень. Проте деякі пенсіонери скаржаться, що не отримали навіть 100 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не лише втратите стаж, а й не отримаєте пенсію: у ПФУ попередили українців – перевірте уважно.

Також наш портал інформував, відкладаємо кожну гривню та мий посуд правильно: як доводиться економити пенсіонерам, щоб вижити.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, обов'язково зробіть це: українці, яким виплачують гроші від держави, отримали попередження.