До адвоката Марії Левченко звернулась українка з питанням особистого характеру. Жінка написала повідомлення про те, що колись вона винаймала квартиру і після смерті чоловіка господарки з'явились не відомо звідки діти.

Українка обурена тим, що коли чоловік хворів і жінці потрібна була допомога, то нікого не було з родичів. А як тільки він помер, то зразу на спадщину "поналазили". Жінці цікаво чи зможуть ці "псевдо" діти чи родичі успадкувати хоч щось.

Марія Левченко,адвокат, скріншот з instagram.
Марія Левченко,адвокат, скріншот з instagram.

У цій ситуації адвокатиня Марія Левченко пояснює, що при відкритті спадкової справи нотаріус перевіряє споріднення родичів, що претендують на спадок, але не бере до уваги, хто доглядав за померлим або хто його хоронив.

Спадщина по праву переходить до першої черги спадкоємців, до якої відносяться дружина та діти померлого, незалежно від особистих взаємин чи історії догляду за ним перед смертю.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Проте, існує можливість оскаржити право на спадщину через суд. Якщо дружина, яка не є матір'ю цих дітей, має підстави вважати, що вони не виконували свої сімейні обов'язки або були відсутні при потребі в догляді за хворим.

Вона може спробувати через суд довести, що ці родичі є негідними спадкоємцями. У такому випадку суд може ухвалити рішення про виключення цих осіб з числа спадкоємців.

Марія Левченко,адвокат, скріншот з instagram.
Марія Левченко,адвокат, скріншот з instagram.

Важливо пам'ятати, що для успішного розгляду такої справи в суді потрібно мати переконливі докази невиконання родинних обов'язків цими особами, як-от свідчення свідків, документальні підтвердження витрат на лікування та догляд тощо.

Отже, це може бути складним і тривалим процесом, який потребує ретельної підготовки та юридичної підтримки.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua зайва вага може стати на заваді мобілізації: з яким ожирінням не беруть до армії

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, "Людолови з ТЦК": військовий експерт пояснив, що потрібно терміново змінити у мобілізації