В Україні спостерігається зниження цін на деякі овочі – моркву, картопля та буряк. Про актуальні цінники інформують аналітики проєкту EastFruit, а також портал "Мінфін".

Дані моніторингу показують, що на сьогоднішній день морква надходить у продаж із місцевих господарств за ціною від 6 до 10 гривень за кілограм, що в середньому на 15% дешевше, ніж тижнем раніше.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Фахівці зазначають, що господарства, які раніше утримувалися від продажу, розпочали активну реалізацію продукції. Через збільшення пропозиції моркви на ринку почали падати ціни.

Середня вартість моркви наприкінці березня на 75% нижча, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому гравці ринку заявляють, що вартість овоча падатиме й надалі, оскільки господарства збільшуватимуть темпи збуту.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

Ціни на картоплю та буряк

Водночас у супермаркетах фіксується незначне коливання цін на картоплю та буряки у бік здешевлення.

Так, середній цінник на картоплю знизився з 26,01 до 25,23 гривні за кілограм. У деяких торгових мережах овоч можна знайти по 22 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Буряк зменшився в ціні майже непомітно. Середня вартість впала із 18,33 до 18,21 гривні за кілограм.

Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буряк. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, свято живота – трагедія для гаманця: як змінилися ціни на сало, буженину та ковбаски.

Також наш портал інформував, можна себе побалувати: ціни на сало, житній хліб та яйця вже не так сильно вдарять по гаманцю.

Крім того, ми писали, доведеться добре розщедритися: супермаркети засмутили новими цінами на рибу.