В Україні можна натрапити на монети навіть низьких номіналів, які насправді можуть оцінюватись у тисячі гривень і більше. Наприклад, цінними вважаються деякі різновиди 10 копійок. Про це свідчать дані спеціалізованого ресурсу "Монети-ягідки".

Нумізмати збирають рідкісні монети і часто викуповують екземпляри з рук українців. За одну монету можна отримати від кількох сотень до десятків тисяч гривень, а подекуди й більше. Розглянемо цінні різновиди 10 копійок.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Від 10 до 18 тисяч гривень можна виручити за монету номіналом 10 копійок 1992 року різновиду 2.21ВАк. Монета має ряд особливостей, якими її можна дізнатися. Зокрема, гострий та вузький середній зуб тризуба, гурт з великим насіканням, гроно №2 у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Від 2 до 2,6 тисячі гривень можуть заплатити за 10 копійок 1994 року різновиди 2ГБк. Монета має ряд відмінностей: гурт із великою насічкою, розімкнене четверте зерно третього колосу, гроно №3 – хвостик короткий та тонкий.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Дорожче за 1000 гривень може коштувати монета номіналом 10 копійок 2001 року. Вона була випущена обмеженим тиражем, тому вважається дуже рідкісною.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше портал Знай повідомляв, можна зненацька збагатитися: українські 50 копійок оцінюють у 550 доларів, як виглядають.

Також наш портал інформував, за рік стільки не заробите: колекціонери показали 2 копійки, за яку озолотять кожного.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, банкноти у вашому гаманці можуть виявитися в рази дорожчими від номіналу: які цінуються колекціонерами.