Ситуація з електроенергією в Україні стає все більш напруженою. Нещодавні обстріли з боку російських окупантів створюють непередбачувану обстановку, а тепер ще очікується зростання тарифів на світ.

Стало відомо, що міністр енергетики Герман Галущенко не відкидає можливості підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку з погіршенням обстановки.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Адже кожен обстріл силових об'єктів енергосистеми негативно впливає на її функціонування і, як наслідок, на комерційну складову енергетичного ринку.

Згідно з заявами представників Спілки споживачів комунальних послуг, Олега Попенка, українцям доведеться самостійно відновлювати пошкоджені об'єкти енергосистеми власним коштом. У таких умовах з'являється обговорення про можливе підвищення тарифів на електроенергію.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Якщо й надалі будуть такі проблеми, і Ігор Сирота це підтвердив, що для ремонту вони бачать, що потрібно піднімати тарифи на електроенергію. І в середньому вони планують підняти десь до 3,5 грн", – каже Попенко.

Однак підвищення тарифів на електроенергію – лише одна сторона медалі. Фахівці також звертають увагу на можливі проблеми із газотранспортною системою, що може призвести до серйозних наслідків у опалювальному сезоні.

Пропозиції вжити заходів щодо захисту вітчизняних газових сховищ стають все більш актуальними, щоб уникнути проблем із газопостачанням по всій країні.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Складна політична та військова обстановка на сході України дуже впливає на життя звичайних громадян, роблячи їх ситуацію ще більш непередбачуваною та нестабільною.

Тепер громадянам доведеться стикатися з додатковими фінансовими труднощами, адже зростання тарифів може досягти до 32%. Все це посилює складне становище в країні, і викликає серйозні побоювання серед населення.

Нагадаємо, українцям вивернуть кишені новими тарифами на вивіз сміття: кого торкнеться подорожчання

Раніше ми писали про те, що тримати тарифи більше не зможуть: повисла загроза подорожчання комуналки