На валютному ринку України продовжується ослаблення гривні. Готівковий курс долара вже перевищив позначку 39 гривень і, можливо, незабаром досягне позначки 40 гривень.

Експерти кажуть, що ринок повернувся до девальваційного тренду і прогнозують збереження цієї динаміки найближчими тижнями.

курс долара, фото Pxhere
курс долара, фото Pxhere

З початку березня курс гривні до долара суттєво погіршився. Якщо раніше він вагався в районі 38 гривень за долар, то останній тиждень березня вже перевищив 39 гривень. Це означає, що на національну валюту продовжується тиск.

"Щотижневі курсові коливання в обидві сторони знаходяться в межах 1,5-2% курсу понеділка, а максимальне відхилення, якщо, наприклад, курс зростатиме або знижуватиметься 5 днів поспіль, може становити до 2,5- 2,6% (в межах 1 грн)", – каже Тарас Лісовий, начальник департаменту казначейства банку "Глобус".

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

курс долара
курс долара

Аналітики впевнені, що найближчим часом курс гривні продовжить вагатися, і, можливо, перевищить позначку 40 гривень за долар. Національний банк України продовжує активно інтервенувати на валютному ринку, щоб запобігти надто різким коливанням курсу.

"Готівковий курс триматиметься в коридорі 39-39,75 грн/дол. Загалом, зберігаються перспективи зростання до 40 грн/дол., але швидкість такого руху контролюватиме НБУ", – сказав Андрій Шевчишин , фінансовий аналітик.

Експерти також зазначають, що вплив зовнішніх факторів, таких як фінансування від Євросоюзу та рішення МВФ щодо виділення кредитного траншу, може тимчасово зміцнити гривню.

Проте основні тренди над ринком вказують на подальше ослаблення національної валюти.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що долари перетворилися на гривні, а клієнт і не знав: українець з карткою Monobank в шоці

Вам буде цікаво дізнатися, головне – не лякайтеся: у НБУ попередили всіх українців на рахунок банків