Коли йдеться про надзвичайні ситуації, евакуація може стати єдиним рятівним рішенням. В Україні проводиться робота з організації евакуації населення із зон надзвичайної ситуації або зон можливої ​​поразки. Але як отримати допомогу у разі евакуації?

Якою б не була напруженою обстановка, важливо знати, що в Україні чи в місцях, де введено військове становище, ви можете розраховувати на допомогу в організації евакуації, якщо ваше життя чи здоров'я перебувають під загрозою.

Евакуація поранених з Маріуполя, facebook.com/maria.burmaka
Евакуація поранених з Маріуполя, facebook.com/maria.burmaka

Про це повідомляє адвокат Олександр Головченко.

При цьому потрібно розуміти, які кроки слід зробити для отримання евакуаційних виплат. Евакуаційні виплати надаються цивільному населенню через АТ "Укрпошта", термін надання – 10 днів із моменту прибуття у безпечне місце.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У разі евакуації ви можете отримати такі суми:

  • 3 000 гривень для осіб з інвалідністю та дітей;
  • 2000 гривень для решти осіб.

Евакуація з Харкова. Фото:Telegram
Евакуація з Харкова. Фото:Telegram

Щоб отримати допомогу, необхідно надати такі документи:

  • Документ, що засвідчує особу.
  • Документ, що підтверджує РНОКПП (реєстраційний номер платника податків), за винятком випадків, коли фізичні особи відмовляються від його отримання за релігійними переконаннями та мають відповідну позначку у паспорті.
  • Документ, що підтверджує інвалідність, за наявності.
  • Свідоцтво про народження дитини або електронну форму інформації зі свідоцтва про народження.

Особам, які раніше отримували евакуаційні виплати, повторна виплата не провадиться.