Суми у платіжках за блакитне паливо та електроенергію поступово збільшуватимуться. Уникнути подорожчання точно не вийде, оскільки зростання тарифів передбачено у Меморандумі з МВФ.

У Меморандумі йдеться про те, що для стабілізації системи в кінцевому підсумку доведеться піти на поступове підвищення тарифів для населення, зокрема на електроенергію та газ. Це дозволить відшкодувати витрати на відновлення, особливо після завершення війни.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Водночас наголошується, що для вразливих категорій населення буде передбачено виділення "адекватних та цільових ресурсів". Тобто державою й надалі надаватиметься матеріальна допомога у вигляді субсидій та пільг.

На даний момент в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та тепло. Проте, він не поширюється на інші комунальні послуги. Наприклад, багато водоканалів ініціюють перегляд тарифів на воду, а також в окремих містах дорожчає вивіз сміття.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат Для ФОП вступили у дію нові правила Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Раніше у Національному банку ділилися прогнозом, що мораторій на підвищення тарифів може бути скасовано у 2025 році, але за умови скасування військового стану.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, через комуналку доведеться залазити в кредити: українцям затвердили нові тарифи одразу на дві послуги.

Також наш портал інформував, рахунки "космічні", а батареї холодні: як українцям оскаржити надані комунальні послуги.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за місяць не встигнете – попрощаєтеся із субсидією: українців попередили про важливу процедуру.