Уряд намагається не забуває про пенсіонерів, чиї сили поступово згасають, а роки без зупинки йдуть. Для багатьох громадян похилого віку існує можливість отримати додаткову фінансову підтримку у вигляді щомісячного збільшення пенсії, розмір якої може досягати майже 600 гривень.

Ця преференція призначається автоматично, без необхідності звертатися до ПФУ та подавати наново документи. Все, що потрібно – досягти певного віку, і держава сама нарахує належну допомогу. Так після 70-річного ювілею пенсіонери можуть розраховувати на додаткові 300 гривень на місяць. У період від 75 до 80 років ця сума зростає до 456 гривень, а після перетину 80-річного рубежу надбавка складає 579 гривень на місяць.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Однак слід пам'ятати, що такі привілеї стосуються не лише людей похилого віку. Існують категорії людей, які мають право вийти на заслужений відпочинок раніше встановленого пенсійного віку. Серед них – люди з інвалідністю зору І групи, які можуть оформити пенсію за 10 років до настання пенсійного віку для чоловіків та за 15 років для жінок.

Також до переліку пільговиків належать жінки, які народили та виховали до 8-річного віку п'ятьох або більше дітей, а також матері дітей з інвалідністю.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

На окрему увагу заслуговують ветерани військових дій, особи начальницького та рядового складу правоохоронних органів, які брали участь у бойових діях або отримали інвалідність внаслідок поранень. Право на дострокову пенсію мають також їхні дружини або чоловіки, якщо ті не одружилися повторно після загибелі своїх коханих.

Раніше на пенсію можуть вийти і ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, особи, які виконували міжнародний обов'язок, а також працівники, трудові договори яких були розірвані через стан здоров'я в передпенсійному віці.

Нагадаємо, ПФУ застеріг пенсіонерів від проблем: що потрібно зробити, якщо отримуєте гроші через "Ощад"

Як повідомляв "Знай.uа", не додадуть жодної копійки: кого обійде стороною квітневе підвищення пенсій

Знай.uа писав, розчарування після індексації пенсій: обіцянки, реальність та помилки