В умовах, коли країна переживає важкі часи, як-от війну чи інші надзвичайні ситуації, деякі правила можуть змінюватись, аби забезпечити безпеку та стабільність.

Одне з таких правил стосується того, як ми використовуємо свій час на роботі та відпустку. Якщо ти працюєш на дуже важливій роботі, яка допомагає країні працювати (наприклад, на енергетичному об'єкті, у транспорті або в зв'язку), твій роботодавець може попросити тебе відкласти свої плани стосовно відпустки на пізніше.

Відпустка. Фото: Youtube
Відпустка. Фото: Youtube

Це не означає, що всім заборонено відпочивати. Якщо твоя робота не впливає безпосередньо на критичні процеси в країні, ти, як і раніше, маєш право на відпустку згідно із законом і умовами трудового договору.

Деякі категорії працівників, наприклад, жінки, які перебувають у декретній відпустці або відпустці для догляду за дитиною, також зберігають своє право на відпочинок.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Дектретна відпустка. Фото: Youtube
Дектретна відпустка. Фото: Youtube

Головне пам'ятати, що ці заходи тимчасові і зроблені не для того, щоб комусь нашкодити, а для того, щоб допомогти країні пережити важкі часи. Коли ситуація стабілізується, можна буде насолоджуватися відпусткою як зазвичай.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua 33 повістки за відпустку: чоловік назбирав рекорд за відпочинок на Закарпатті

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українським працівникам обіцяють "райські умови": більше відпочинку та менше паперової тяганини

Також, Знай.ua писав про виїхав як волонтер, а потрапив на Мальдіви: чоловіка блогерки Тані Пренткович "спалили" на лазурному березі