Клієнт Monobank поділився своїм недавнім досвідом, який виявився дещо неприємним та несподіваним. Він відкладав іноземну валюту на своєму депозиті протягом трьох місяців, але виявив, що банк почав автоматично конвертувати цю валюту на гривні без його повідомлення.

Депозити іноземної валюти зазвичай надають можливість переказу на валютні картки родичам. Однак у якийсь момент валюта стала автоматично переводитись у гривню без згоди клієнта.

долари
долари

Він висловив своє розчарування не лише у рішенні банку, а й як обслуговування клієнтів:

"Звісно, я «сам винен», бо обрав гривневу картку для переказу», єдине що може сказати «привітний», але безтолковий персонал у підтримці», — пише він. — У такій ситуації як мінімум можна зробити висновок, що користувацький інтерфейс застосунку, в якому таке може статися — жахливий."

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Звернення до Monobank / фото: скріншот Мінфін
Звернення до Monobank / фото: скріншот Мінфін

У відповідь на це представник Monobank пояснив, що при виведенні грошей з валютного депозиту необхідно вказувати картку, валюта якої відповідає валюті, що відправляється.

В іншому випадку кошти автоматично конвертуються в гривні та переводяться на гривневу картку.

Українці підтримали постраждалого і порадили не звертатися до Monobank, якщо ваші плани щодо фінансових операцій стосуються іноземної валюти:

Коментар про Monobank / фото: скріншот Мінфін
Коментар про Monobank / фото: скріншот Мінфін

Коментар про Monobank / фото: скріншот Мінфін
Коментар про Monobank / фото: скріншот Мінфін

Також наш портал повідомляв, що популярні банки встановили ліміт на перекази: які суми підпадуть під обмеження.

Раніше Знай.ua ми писали, знижка чи комісія: українці обурилися "підводним камінням" Нафтогазу

Вам цікаво дізнатися, що ПриватБанк не дає українцям розрахуватись за комуналку: "Жах, а не обслуговування"