МКП "Хмельницькводоканал" попередило своїх споживачів про намір відключити їх від води. Це викликало серйозне занепокоєння серед мешканців, оскільки подібні заходи можуть серйозно вплинути на комфорт та рівень життя городян.

У повідомленні, опублікованому на сторінці Facebook, представники водоканалу звернули увагу на той факт, що їхні контролери активно попереджають боржників про можливе відключення.

вода
вода

Для більшої ясності вони також опублікували список топ-10 боржників, з якими можна ознайомитися за посиланням на офіційному сайті водоканалу.

Також у повідомленні йдеться про те, що тим, хто опиниться у списку боржників і буде відключено від послуг, доведеться сплатити значну суму за повторне підключення до систем водопостачання та водовідведення.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

До сплати – 1210,61 гривень.

Це додатково обтяжить фінансове становище сімей та індивідуальних громадян, які й так зазнають труднощів через війну.

Відключення води у Києві
Відключення води у Києві

Водночас, МКП "Хмельницькводоканал" повідомив про запровадження нових тарифів на водопостачання та водовідведення, встановлених НКРЕКУ.

Нові тарифи почнуть діяти з 1 квітня поточного року та матимуть прямий вплив на витрати городян на комунальні послуги.

Тариф з водопостачання за 1 куб:

  • з 1.04.24 до 30.06.24 – 16,34 грн (+2,17 грн)
  • с 1.07.24 – 20,15 грн (+5,98 грн)

Тариф на водовідведення за 1 куб:

  • з 1.04.24 до 30.06.24 – 14, 81 грн. (+1,59 грн)
  • с 1.07.24 – 20, 40 грн (+7,18 грн)

Відповідно до нових тарифів, вартість водопостачання та водовідведення зросте, що може спричинити збільшення комунальних платежів для мешканців Хмельницького.