В Україні стало дорожче платити за комуналку За рік, з лютого минулого року до лютого цього року, ціни зросли майже на 13%. Але якщо говорити про світло, то тут ціни підскочили на 70%, а от платіжки за воду трохи зменшилися – на менше ніж 1%.

Державна служба, яка вважає різні цифри, сказала, що стало дорожче жити. Не лише світло подорожчало, а й викид сміття, обслуговування будинків та ремонт у квартирах тепер коштують більше грошей.

Комуналка в Україні

Є й хороші новини: деякі речі стали трохи дешевшими. Зокрема, за воду тепер платимо на 0,8% менше, а за відведення стічних вод (каналізацію) – на 0,5% менше.

Також є послуги, ціни на які залишилися такими ж, як були. Це стосується природного газу та плати за гарячу воду та опалення.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Міністр енергетики Герман Галущенко пояснив, що ціни на електроенергію не зростуть до 6 грн за кіловат-годину, як хтось міг припустити. Він назвав такі чутки брехливими.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комуналка в Україні

За його словами, до 1 травня ціни залишаться такими, як зараз, бо є спеціальне рішення уряду про це. Про зміни у вартості світла після квітня поки що говорити зарано, бо жодних розрахунків чи планів із цього приводу немає. Влада збирається обговорити це питання у квітні, коли буде більше інформації.

Нагадаємо, через платіжку доведеться недоїдати: новий тариф може стати на 50% вищим

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, платіжки будуть більшими за пенсію: як можуть змінитися тарифи на газ

Раніше повідомлялося на Знай.ua щодо всіх споживачів: "Газмережі" нагадали, що потрібно встигнути до 20 березня