Не всі боржники за комунальні послуги опиняються в одному човні. У деяких випадках борг за несплату комуналки може бути тимчасово припинено або суттєво знижено.

Про це розповів адвокат Олександр Головченко на своїй сторінці у Facebook.

Для тих, чиє житло зазнало руйнувань чи пошкоджень, нарахування боргу за комунальні послуги не є обов'язковим.

нові тарифи на комуналку
нові тарифи на комуналку

Після обстеження та оцінки пошкоджень місцевими органами влади інформація про стан житла передається комунальним підприємствам для коригування нарахувань.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українці, які тимчасово перебувають за кордоном, також мають право на тимчасове звільнення від платежів за комунальні послуги. Для цього потрібно подати заяву та надати документальне підтвердження про перебування за кордоном.

Комуналка, скріншот: YouTube
Комуналка, скріншот: YouTube

Але! Це не звільняє від оплати за опалення та обслуговування спільного майна будинку.

Тим, хто стикається із фінансовими труднощами, можна звернутися за субсидією на оплату комунальних послуг. Цей процес можна оформити як особисто – звернутися до органу соціального захисту населення, так і онлайн через портал "Дія".

Однак варто пам'ятати, що інформація про боржників та примусові заходи щодо стягнення боргів реєструється у спеціальному Реєстрі боржників, і перевірити свій статус легко – достатньо звернутися до цього реєстру.