На початку 2024 року українці опинилися у центрі раптової ситуації на кордоні з Польщею, де фермери з Польщі почали блокувати прикордонні точки. Це спричинило серйозні наслідки для торгівлі та економіки України.

Михайло Непран, перший віце-президент Торгово-промислової палати України висловив стурбованість через цю ситуацію.

Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube
Акція польських "фермерів", скріншот: YouTube

Він каже, що блокада кордону створила проблеми з імпортом товарів та продуктів, що негативно позначилося на фінансовому стані країни. За його словами, Україна щодня втрачає величезні гроші, і бюджет втратив близько 8 мільярдів гривень через скорочення мита.

Найбільший удар від блокади можуть відчути пересічні громадяни. Можливо, що ціни на деякі продукти, такі як свіжі овочі, вина, сири та риба, зростуть через проблеми з імпортом через Польщу:

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Сир / фото: відкриті джерела
Сир / фото: відкриті джерела

"Також можуть подорожчати елітні вина, коньяки, сири, бакалія, риба та морепродукти. Це товари, які Україна не виробляє. Вони можуть подорожчати на 5 або 8%."

Непран також попередив про можливе подорожчання деяких інших товарів, які Україна сама не виробляє.

Проте він зазначив, що ціни на продукти, вирощені в Україні, мають залишитися стабільними. Це хоч трохи заспокоює стурбованих громадян, які побоюються можливого зростання цін на їжу та інші товари через блокаду кордону.

Крім того, Знай.ua повідомляв, за стаж тепер "платимо" більше: що змінилося в тарифах на пенсійні внески в Україні

Також наш портал інформував, шашлик , грудинка та ошийок - дешевшають: в Україні різко падають ціни на свинину із салом