Українцям незабаром доведеться ще сильніше потопати у боргах через чергове підвищення комунальних тарифів. Що подорожчає, розповів голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко у прямому ефірі "Новини.LIVE".

В Україні готуються до двоетапного підвищення тарифів на воду у багатьох великих містах. Передбачається, що перший етап подорожчання відбудеться вже з 1 квітня, а другий – у середині літа.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Олег Попенко зазначив, що більшість водоканалів дійсно недоотримують гроші за надані послуги. Водночас він упевнений, що підвищення тарифів не вирішить цієї проблеми.

За словами експерта, підприємства потребують модернізації, яка коштує мільйони гривень. При цьому нове підвищення розцінок у перспективі дасть один результат – збільшить борги населення.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

"Якщо вони протягом років вкладали гроші в модернізацію обладнання — то й підіймати тарифи їм потрібно менше. А якщо ці кошти розкрадалися — то відповідно й тарифи теж зростатимуть поза залежності від відсотка", - заявив експерт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, будуть "сюрпризи" у платіжках? Тепловики слідом за водоканалами скаржаться на збиткові тарифи.

Також наш портал інформував, збільшення тарифів на електроенергію вдарить за цінами на все: академік пояснив, чому це стане важким ударом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, без субсидії вам не вижити: масштабне підвищення тарифів може відбутися вже у квітні.