Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Важливо знати, що в Україні громадянам до пенсії покладено доплату після досягнення певної вікової категорії.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від фахівців із пенсійних питань на порталі "На пенсії".

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Повідомляється, що коли людині виповнюється 70 років, до пенсії доплачують 300 гривень до досягнення нею 75 років. Коли виповниться 75 років – 456 гривень протягом 5 років, а при досягненні 80 років та більше – 570 гривень.

Однак врахуйте, що ця доплата підсумовується, тобто коли вам виповнюється, наприклад, 75 років, до ваших 300 гривень, які ви отримували починаючи з 70 років, просто додають 156 гривень, а не 456 до 300.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Чому пенсіонери не помітили "надбавок"

Добавка у такий спосіб виходить майже невідчутною. Ось чому багато пенсіонерів думають, що їм нічого не додали. Головна умова для призначення вікової доплати – досягнення віку від 70 років і розмір пенсії не вище 10 340 гривень. Якщо Ваша пенсія вища, то доплата не встановлена.

Пенсіонери, яким виповнюється 70 років, можуть розраховувати на доплату в сумі 300 гривень. Якщо Вам 70 років виповниться, наприклад, 20 червня, то за червень Ви отримаєте суму пропорційну 10 дням (близько 100 гривень), а не всі 300 гривень, але у липні Вам прийде повна сума.

Трохи більше отримують пенсіонери, яким виповнилося 75 років та 80 років. Українцям у віці 75+ щомісяця виплачують 456 гривень, а у віці 80+ – 570 гривень.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ
Оформлення пенсії, фото: ПФУ

Ось як виглядають доплати пенсіонерам за вік:

- люди віком від 80 років отримуватимуть 570 грн,
- люди віком від 75 – 80 років – 456 грн,
- люди віком від 70 – 75 років – 300 грн.

Нагадаємо, пенсіонери отримають додаткові гроші: навіть у ПФУ йти не потрібно.

Раніше повідомлялося, що стосується всіх українців: експерт повідомив, коли подорожчає комуналка.

Також, пенсіонерам встановили нові розміри виплат: вистачить на пару зайвих буханців хліба.