Пенсія - це часто малюки, які отримують люди похилого віку після багатьох років роботи. На жаль, так у багатьох пострадянських країнах.

Звичайно, така сумна статистика стосується не всіх і є пенсіонери, яким вистачає виплат. Деякі ж постійно сподіваються на індексацію, у світлі перманентного зростання цін на все навколо.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Як виявилось, є частина подивних українців, які залишаться без надбавок, адже пенсії у 4 категорій українців більше не проіндексуються. Хто входить до цих категорій і чому так сталося, ми розповімо вам нижче.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів " Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій" було встановлено обсяг мінімальних пенсійних виплат для ветеранів війни. Сума їхнього забезпечення обчислювалася у відсотках від рівня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Ця ухвала передбачає, що тепер виплати військовим не будуть прив'язані до рівня прожиткового мінімуму.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Для кого зафіксувалися пенсійні виплати

  • осіб з інвалідністю внаслідок війни першої групи – 15347 гривень (+1742,5 гривні), тоді як до 1 березня було 13 604 гривень;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни другої групи – 12 396 гривень (+1407,75 гривні) – 10 988 гривень до 1 березня;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни першої групи – 8,5 тисячі гривень (+965,2 гривні) – було 7534 гривень;
  • учасники бойових дій – 4958 гривень (+562,7 гривні) – було 4395 гривень.

Тобто коли прожитковий мінімум змінюватиметься, виплати громадян не збільшаться, оскільки Кабмін обмежив зростання виплат.

Нагадаємо, кому скасують пенсії вже навесні 2024 року: у ПФУ назвали 5 категорій українців.

Раніше ми повідомляли, що індексація пенсій в Україні: названо нові розміри виплат.