Слідом за водоканалами на економічно необґрунтовані тарифи для населення почали скаржитися представники теплогенеруючих підприємств. Про це свідчить оголошення на facebook-сторінці КП "Житомиртеплокомуненерго".

Водоканали вимагають підвищення тарифів на воду та каналізацію вже з 1 квітня. Підприємства скаржаться, що працюють в збиток через те, що розцінки для населення вже давно застаріли. Чи затвердять нові тарифи поки що не зрозуміло, але до "протесту" приєдналися і тепловики.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Так, фахівці "Житомиртеплокомуненерго" заявили, що протягом 3 років тарифи на опалення для побутових споживачів залишаються незмінними. Компенсувати різницю у видатках обіцяли з державного бюджету, але, за словами комунальників, цього не відбувається вже з кінця 2021 року.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Зазначається, що основна частина збитків підприємства якраз через різницю в тарифах для населення.

"Найбільша складова в цій цифрі - різниця в тарифах для населення, яка складає понад 291 млн гривень. Фактично, щомісяця під час опалювального сезону ця сума збільшується на десятки мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Втім, це не означає, що на споживачів чекають "сюрпризи" в платіжках за тепло. В Україні продовжує діяти мораторій на підвищення тарифів для населення на опалення, газ та гарячу воду.

Раніше портал Знай повідомляв, газ уже майже вдвічі дешевше: що буде з платіжками пересічних українців.

Також наш портал інформував, комунальники розпочали кампанію з покарання боржників: спочатку приватні будинки, а потім квартири.

Крім того, ми писали, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.