Відсутність боргів за комунальні послуги – одна з головних умов надання житлової субсидії. Але для боржників це не ставить хрест на допомозі. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України

Чинні правила передбачають, що субсидія не призначається, якщо Пенсійний фонд отримує від постачальників комунальних послуг інформацію про наявність у людини простроченої більш ніж на 3 місяці заборгованості. При цьому сума боргу має перевищувати 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 680 гривень.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Втім, боржники все ж таки можуть отримати житлову субсидію. Наприклад, за наявності великого боргу можна укласти договір реструктуризації із постачальником послуг. Копія цього договору подається разом із заявою на субсидію.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Також боржник може отримати субсидію, якщо після відмови подасть нову заяву. У документі слід зазначити перелік тих послуг, за якими заборгованість з оплати відсутня.

Позбавитися субсидії можна вже і після її призначення. Наприклад, якщо при подачі документів було допущено помилку - вказано неточну інформацію про розмір доходів. Також скасувати виплату можуть у низці інших випадків, наприклад, якщо одержувач зробив дорогу купівлю - дорожче за 50 тисяч гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, субсидія для безробітних та хворих: у ПФУ назвали ключову умову.

Також наш портал інформував, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Крім того, ми писали, від українців приймають заяви на компенсацію за комуналку: хто поверне частину грошей.