Витрати українців на комунальні послуги можуть зрости, оскільки навесні може подорожчати не лише вода, а й електроенергія. Про це повідомляє видання telegraf.

До кінця опалювального сезону тариф на світло для побутових споживачів залишатиметься незмінним – 2,64 гривні за кіловат. Це підтвердив міністр енергетики Герман Галущенко та запевнив, що ціна точно не змінюватиметься до 1 травня.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

Ймовірно, питання підвищення тарифу на електроенергію порушуватимуть лише у квітні. При цьому міністр не прогнозує, до якого рівня може піднятися ціна і коли точно це станеться.

Водночас експерти вже наважилися поділитися попередніми прогнозами і вони не на користь гаманців українців.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

Так, експерт з енергетичних питань Юрій Корольчук вважає, що вартість світла для населення може піднятися до 3,5-4 гривень за кіловат. А от член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк припускає, що тариф може піднятися вдвічі, тобто платити доведеться понад 5 гривень за кіловат.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не вистачить навіть заплатити за світло: українцям пропонують компенсацію за комуналку від 236 гривень.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, комусь доведеться заплатити більше, а деякі викладуть на 20% менше: українцям влаштували тарифну "лотерею".