У раціоні українців може поменшати м'яса, оскільки дозволити його буде складніше. Найближчими тижнями слід очікувати подорожчання свинини. Про це йдеться у повідомленні асоціації "Свинарі України".

Аналітики зазначають, що закупівельні ціни на свиней забійних кондицій цього тижня варіювалися в межах 61-63 гривні за кілограм. Епізодично зустрічалися й нижчі цінники, а середньозважена ціна країни склала 62,5 гривні за кіло.

Свинина, скріншот: YouTube
Свинина, скріншот: YouTube

За даними моніторингу, закупівельна вартість зростає на початку березня, як і прогнозувалося учасниками ринку. Надалі ця тенденція збережеться і ціни закупівлі можуть піднятися ще на 2-3 гривні. Це позначиться і кінцевій вартості продукції.

"Хоча весняне пожвавлення споживчої активності поки що відчувають не всі, відповідні зміни очікують уже скоро, зокрема з потеплінням", - йдеться у звіті аналітиків.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Варто зазначити, що цінники на свинину у супермаркетах станом на 7 березня дещо нижчі, ніж у лютому. Так, середня вартість грудинки становить 158,45 гривні за кіло, лопатка пропонується по 161,06 гривні за кіло, а ошийок – по 229,24 гривні за кіло.

Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на свинину. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, перші весняні ціни на овочі вже радують: подешевшали картопля, капуста та цибуля.

Також наш портал інформував, пояси можна послабити? Українців порадували зниженням цін на важливі продукти – що подешевшало.

Крім того, ми писали, голодувати не будемо: крупи, яйця та сардельки змінилися в ціні, скільки доведеться заплатити.