Пенсійний фонд установив нові правила для українців. Тепер для виходу на заслужений відпочинок деяким громадянам доведеться працювати довше. Про це повідомляє пресслужба відомства.

В Україні з цього року набули чинності нові правила виходу на заслужений відпочинок.

Пенсійні послуги, скріншот: YouTube
Пенсійні послуги, скріншот: YouTube

Так, оформити пенсію у 60 років зможуть лише ті українці, які офіційно працювали протягом щонайменше 31 року. Якщо у людини не більше 21 року страхового стажу, то працювати доведеться поки що не виповниться 63 роки.

Водночас частина українців зможе вийти на пенсію лише у 65 років. Це стосується тих осіб, трудова діяльність яких була офіційно зареєстрована лише протягом 15 років.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ
Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

Українці, які за весь період не змогли набрати 15 років стажу, оформити пенсію не зможуть, але для них передбачено соціальну допомогу.

Важливо, що роки стажу, що бракують, можна докупити. Така опція передбачена чинним законодавством. Майбутній пенсіонер має робити внески самостійно у форматі добровільного пенсійного страхування.

2025 року українцям знову запровадять нові умови для виходу на пенсію у 60 років - не менше 32 років стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чекатимете ще довше – про гроші і не мрійте: Пенсійний фонд закликав зробити це вже зараз.

Також наш портал інформував, соцвиплати від держави чи допомогу благодійників: українців попередили, як не залишитися з порожнім гаманцем.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не виконали умови – з вас 80 тисяч: за що каратимуть українців підвищеними штрафами у квітні.