У березні 2024 року Пенсійний фонд України (ПФУ) анонсував перерахунок страхових виплат. Правило стосується у першу чергу тих, постраждав внаслідок нещасних випадків на виробництві або ж має професійні захворювання.

Це оновлення стосується також родин померлих, які отримують страхові виплати.

Згідно з повідомленням, це рішення було прийнято, щоб врахуватти інфляцію та зростання середньої зарплати по країні. За планами чиновників, це дозволить збільшити розмір виплат на 7,96% згідно з коефіцієнтом індексації, встановленим урядовою постановою №185.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube
Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Перерахування провадиться в межах максимального розміру щомісячної страхової виплати, що становить чотири мінімальні заробітні плати (7 100 грн. х 4 = 28 400 грн.). Розмір підвищення у 2024 році не може бути нижчим за 100 гривень і вищим за 1500 гривень.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Правда, для багатьох це стане каплею у морі, адже сьогодні зі 100 гривнями навіть не вийдеш у магазин. Можна порадувати себе парою буханок хліба чи кілограмами вермишелі.

Допомога пенсіонерам. Фото: скрін youtube
Допомога пенсіонерам. Фото: скрін youtube

Раніше Знай.ua повідомляв, що військовим нададуть важливу допомогу. У разі отримання поранення та/або бойової травми, пов'язаної із захистом України, державою передбачено додаткову винагороду у розмірі до 100 000 гривень на місяць.