В Україні кардинально змінилися ціни на м'ясо, і якщо ви думали, що навесні м'ясна продукція почала дешевшати перед довгоочікуваним "сезоном" шашликів, то трохи помиляєтеся. Давайте подивимося, як змінилися ціни курятини, яловичини, буженини та ковбас в українських супермаркетах.

Мінфін поділився актуальними даними, і вони викликають чимало подиву.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube
Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Куряче стегно подорожчало зі 106,48 грн/кг до 115,45 грн/кг. Тоді як куряча ніжка, навпаки, знизила ціну з 78,85 грн/кг до 69,95 грн/кг.

Ціни на курятину / фото: скріншот Мінфін
Ціни на курятину / фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Філе також сильно подешевшало – з 161,22 грн/кг до 149,26 грн/кг. Куряча тушка у ціні не змінилася. Ялов'ячий гуляш піднявся у ціні на 18 гривень – тепер його продають 285,38 грн/кг.

Яловичі ребра не сильно подорожчали із 160,95 грн/кг до 162,95 грн/кг. Так що любителі реберець можуть не сильно переживати.

Ціни на яловичину / фото: скріншот Мінфін
Ціни на яловичину / фото: скріншот Мінфін

Ціна на буженину від фірми Ятрань змінилася незначно, піднялася лише з 497,72 грн/кг до 500,52 грн/кг. Але є ті, хто пропонує її ще дешевше – наприклад Megamarket за 464,40 грн/кг, тоді як Novus продає за завищеною ціною – за 519 грн/кг.

Ціни на буженину / фото: скріншот Мінфін
Ціни на буженину / фото: скріншот Мінфін

Варена ковбаса теж стрибнула трохи в ціні, наприклад, докторська фірма Алан подорожчала з 323,20 грн/кг до 328,49 грн/кг.

Молочна ковбаса тієї ж фірми, своєю чергою, не змінилася в ціні.

Лікарська ковбаса Глобино теж зросла в ціні – зараз її можна купити за 254 грн/кг замість 244 грн.

Ювілейна молочна ковбаса зовсім розбушувалася в ціні – зараз вона коштує 97,90 грн, насамперед її ціна була лише 88,90 грн.

Ціни на ковбасу / фото: скріншот Мінфін
Ціни на ковбасу / фото: скріншот Мінфін

Раніше ми писали про те, що голодувати не будемо: крупи, яйця та сардельки змінилися в ціні, скільки доведеться заплатити

Крім того, Знай.ua повідомляв, що з оляни збунтувалися проти мобільної вишки: провокує рак і несе загрозу життю