Українцям, які не можуть прожити й дня без філіжанки кави та плитки шоколаду, краще зробити стратегічний запас цих продуктів. Все через стрімке зростання цін. Про це в telegram повідомляє голова R&D інвестиційного радника HUG`S Микола Григор'єв.

Експерт радить українцям купувати шоколадки про запас. Він прогнозує, що у виробників незабаром закінчаться запаси ресурсів, а нові доведеться купувати вже за вищими цінами. Це спровокує ривок цін на готову продукцію.

Ціни на шоколад. Фото: скрін youtube
Ціни на шоколад. Фото: скрін youtube

Вартість какао-бобів досягла рекордної позначки - майже подвоїлася на тлі втрати врожаю в Гані та Кот-д'Івуварі.

Ціни на каву. Фото: скрін youtube
Ціни на каву. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Неприємні новини очікують і поціновувачів кави. Популярний напій за останні роки майже подвоївся у ціні. На думку аналітика, дуже скоро чашка кави та плитка шоколаду стануть справжньою розкішшю для пересічних українців.

"Кава також не пасе задніх: майже подвоїлась в ціні за 4 роки. Звісно, це не $240 за 17 тонн, як на початку 2022-го, але скоро шоколадка з кавою стане дорогим задоволенням", - зазначає аналітик.

Ціни на каву. Фото: скрін telegram
Ціни на каву. Фото: скрін telegram

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що ситний сніданок забезпечений: супермаркети порадували цінниками на рис, олію та свинину.

Також наш портал інформував, "золотий" час салатів уже настав: супермаркети порадували зниженими цінами горошку, кукурудзи та грибів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка, пальне та продукти харчування: як подорожчало життя українців за два роки повномасштабного вторгнення.