Українці платять за газ за фіксованим тарифом, але можуть отримати знижку. Розповідаємо, як заощадити на платіжках та що буде з тарифами далі.

Для більшості українців тариф на газ становить 7,96 гривні за кубометр, але в найближчому майбутньому цінник може змінитися у бік збільшення. Так вважає голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

За словами експерта, вартість блакитного палива для населення може піднятися на 1 чи 1,5 гривні від чинного тарифу. Тобто за кубометр доведеться віддавати по 9 чи 9,5 гривні.

Втім, поки що діє мораторій, який не дозволяє підвищувати тарифи на газ для населення. Вже після його скасування можна очікувати подібних "сюрпризів".

Популярні новини зараз
В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Як отримати знижку на газ

Клієнти "Нафтогазу" можуть отримати знижку та економити на оплаті рахунків за блакитне паливо. Головна умова для отримання знижки – вчасно платити за газ до 15 числа кожного місяця. Проводити платежі обов'язково потрібно через онлайн-сервіси компанії.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Розмір знижки – всього 1%. Це дозволить зовсім небагато заощадити тим, хто споживає газ щонайменше. Втім, якщо сім'я використовує кілька сотень кубів щомісяця, наприклад, у зимовий період, коли потрібно опалювати будинок, то знижка буде більш відчутною.

Раніше портал Знай повідомляв, платіжки за березень будуть особливо болючими: кому доведеться платити за збільшеними тарифами.

Також наш портал інформував, від нових платіжок буде істерика: платити доведеться майже 300 гривень за куб.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, залишать без будинку чи квартири: за яку суму боргу в українців забиратимуть нерухомість.