З приходом березня в Україні не лише розцвітають перші весняні квіти, а й починають діяти поновлення у сфері соціального захисту. Однією зі значних змін стали підвищення страхових виплат для тих, хто стикається з нещасними випадками на роботі чи професійними захворюваннями.

Давайте розглянемо, як ці зміни можуть вплинути на соціальну підтримку громадян, та які нововведення очікують на тих, хто має право на страхові виплати.

Виробництво, фото Аgravery.com
Виробництво, фото Аgravery.com

З 1 березня в Україні запущено оновлення страхових виплат для тих, хто стикається з нещасними випадками на роботі та професійними захворюваннями.

Щороку в цей час вводять нові коефіцієнти, які враховують зміни у цінах та заробітній платі.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Зимові роботи / фото: depositphotos
Зимові роботи / фото: depositphotos

Цього року коефіцієнт збільшення страхових виплат становить 1,0796, що може призвести до збільшення виплат на суму до 1500 гривень. Ця зміна почне діяти автоматично, і тим, хто має право на страхові виплати, не слід звертатися за перерахунком.

Максимальну суму щомісячної страхової виплати визначено у чотири мінімальні заробітні плати, тобто максимум виплати ви зможете отримати у розмірі 28 400 гривень.

Нові правила нададуть додаткову соціальну підтримку для тих, хто перебуває у скрутній ситуації через нещасні випадки чи професійні захворювання.

Раніше ми писали про те, що країнські школярі платитимуть 3 200 грн за семестр: які умови

Крім того, Знай.ua повідомляв, що дали стільки років, а отримаєте 156 гривень: яка доплата прийде пенсіонерам