У місяці березні відбулась значуща подія для українських пенсіонерів: масштабна індексація виплат. Хоч і не всі отримали те, на що розраховували, це стало приємною новиною для більшості отримувачів пенсій, які побачать зростання своїх доходів уже у поточному місяці.

Але і квітень обіцяє українцям нові фінансові покращення, включаючи збільшення мінімальної заробітної плати та чергову хвилю індексації пенсій.

Найближчим часом, а саме у квітні, громадян України очікують важливі зміни у фінансовому секторі. Мінімальна заробітна плата зазнає збільшення майже на тисячу гривень, змінюючись з 7100 грн до 8000 грн.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Таке підвищення мінімалки природньо спричинить зростання інших зарплат, що виплачуються в країні, оскільки багато з них прив'язані до рівня мінімальної заробітної плати.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Окрім прямого впливу на заробітні плати, зростання мінімальної зарплати спричинить також збільшення податків та Єдиного соціального внеску (ЄСВ) для підприємців, які працюють на загальній системі оподаткування. Зараз, зі ставкою ЄСВ у 22% від мінімалки, підприємці сплачують 1562 грн, але з квітня ця сума збільшиться до 1760 грн.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ
Оформлення пенсії, фото: ПФУ

Також квітень принесе збільшення мінімальної пенсії для осіб старших за 65 років, які мають необхідний страховий стаж. Мінімальна пенсія для цієї категорії громадян має становити не менше ніж 40% від мінімальної зарплати, що в умовах нового збільшення означає підняття з 2840 грн до 3200 грн з 1 квітня.

Особливу увагу слід звернути на індексацію пенсій для працюючих пенсіонерів, для яких передбачено індивідуальний механізм перерахунку, що враховує зростання стажу роботи.

Наш портал Знай.ua вже розповідав про розчарування, яке спіткало українських пенсіонерів у березні – чекали стільки років, а отримаєте 156 гривень.Йдеться про компенсаційну доплату до пенсії за вік та встановлюється вона вперше при досягненні пенсіонером 70 років. Потім у 75 та 80 років сума надбавки збільшується.