Розмір пенсійної виплати залежить від зарплати, яку отримував українець, а також від кількості страхового стажу. На яку пенсію в Україні можна розраховувати із мінімальною заробітною платою, йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

Українці з мінімальною зарплатою 7100 гривень можуть сподіватися на пенсію у розмірі 2361 гривня. Така виплата можлива за умови, що людина має 35 років страхового стажу.

Пенсія. Фото: скрін youtube
Пенсія. Фото: скрін youtube

За умови, що людина отримує мінімалку і має лише 31 рік стажу, розмір пенсійної виплати становитиме також 2361 гривня. Як у першому, так і в другому випадку розрахунковий розмір пенсії менший за мінімальну виплату, тому ПФУ призначить мінімальну виплату у розмірі 2361 гривня.

Варто зазначити, що українці можуть отримувати різні доплати до основної пенсії. Наприклад, якщо людина часто здавала кров і набула статусу "Почесного донора України", то їй щомісяця доплачується до пенсії майже по 300 гривень.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Водночас пенсіонери віком від 70 років можуть отримувати щомісячну компенсаційну виплату. Розмір залежить від віку:

  • від 70 до 75 років – до 300 гривень;
  • від 75 до 80 років – до 456 гривень;
  • від 80 років та старше – до 570 гривень.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонерам значно ускладнили завдання: не всі зможуть пройти ідентифікацію.

Також наш портал інформував, українці зможуть отримати більшу пенсію: кому пощастить отримати весняну надбавку.

Крім того, інформаційний портал «Знай» повідомляв, покладіть негайно слухавку: Пенсійний Фонд попереджає українців про нову схему аферистів.