У Полтаві спалахнув неабиякий енергетичний конфлікт між обласним комунальним підприємством "Полтававодоканал" та постачальником електроенергії "Полтаваобленерго".

Головний інженер "Полтававодоканалу" Юрій Заставський оголосив про наявність боргу перед енергетичною компанією, що спричинений різницею в тарифах. Про це повідомляє "Громадське".

вода з крану, скріншот з відео
вода з крану, скріншот з відео

Хоча розмір боргу і залишається в таємниці, Заставський заявив, що "Полтававодоканал" звернеться до депутатів обласної ради з проханням фінансової підтримки.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

"У тарифі закладено суму 3,2 мільйона (за електроенергію - ред.). Фактично споживання електроенергії - на 5 мільйонів 900 тисяч гривень", – каже Юрій.

На даний момент щомісячний касовий розрив оцінюється в 2,7 мільйона гривень, що спричинено непокриттям витрат на електроенергію через різницю в тарифах.

Гроші
Гроші

Перший заступник начальника Полтавської обласної адміністрації Богдан Корольчук сказав, що тариф "Полтававодоканалу" не відповідає реальним витратам на електроенергію.

Варіанти рішення обговорюються на рівні обласної комісії та громадське обговорення планується на позачерговій сесії обласної ради 8 березня 2024 року.

Ситуація потребує оперативних рішень, щоб уникнути відключення споживачів.

Нагадаємо, що по 100 гривень за куб? Де різко підскочать тарифи на воду

Раніше ми писали про те, що тарифи на воду піднімуть майже на 30%: багатьох зачепить, але деяких пронесе

Крім того, Знай.ua повідомляв, і гноруєте - отримуєте "космічні" суми у платіжках: у водоканалі пояснили чому споживачі платять більше