Тарифи на електроенергію для населення підвищуватимуться, швидше за все, у два етапи. Так вважає голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. Як можуть змінитись ціни для побутових споживачів він розповів в ефірі "Ранок.LIVE".

За словами експерта, відповідну ініціативу щодо підвищення тарифів на електрику розглядали ще восени 2023 року, але найближчим часом рішення хочуть ухвалити на політичному рівні.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Прогнози Олега Попенка не надто оптимістичні. Він зазначив, що тарифи підвищуватимуть у два етапи, а перший може відбутися вже у травні чи червні. Ціни на світ у середньому можуть підняти до 3,5-4 гривень за кВт/год.

Якщо підвищення тарифу на електроенергію відбудеться, це може вплинути на вартість інших послуг. Наприклад, обслуговування багатоквартирного будинку може подорожчати на 10–15%.

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Водночас у Міністерстві енергетики оголосили, що перерахунок тарифу для побутових споживачів поки що навіть не обговорюється.

"Офіційно повідомляємо про таке. Наразі жодної підготовки, обговорення, розрахунків потенційного підвищення НЕ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ", - йдеться в повідомленні.

Тарифи на світло. Фото: скрін facebook.com/minenergoUkraine
Тарифи на світло. Фото: скрін facebook.com/minenergoUkraine

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.

Також наш портал інформував, технічне обслуговування не провели, а платити все одно доведеться? Газовики прояснили важливі питання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.