Деяких пенсіонерів, які вимушені були залишити свої домівки через війну, для продовження виплат змусили пройти обов'язкову ідентифікацію.

Багато українців не стикались раніше із цією процедурою і Пенсійний Фонд час від часу роз'яснює час від часу певні нюанси та вимоги.

Пенсіонерки. Фото: скрін youtube
Пенсіонерки. Фото: скрін youtube

Зокрема, завдяки поясненню фахівців стало відомо, як мають проходити цю обов'язкову процедуру люди, які втратили слух.

Про це повідомила пресслужба ПФУ.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

До пенсійного органу звернулась онучка літньої українки, яка через війну була вимушена залишити рідний дім та евакуюватися на Київщину.

"Моїй бабусі, яка переїхала до Київської області з Донбасу у 2014 році, зараз 88 років, вона втратила слух. Як вона може пройти відеоідентифікацію?", — поцікавилась дівчина.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Фахівці ПФУ пояснили, що у випадку, коли людина має порушення слуху або мовлення, вона має право у заяві про проведення ідентифікації попросити залучити до процедури перекладача жестової мови.

Нагадаємо, що крайній термін проходження ідентифікації для пенсіонерів перенесли з 31 грудня 2023 до 1 квітня 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, по 6600 та 3600 грн на дитину та дорослу: хто має право на додаткові виплати.

Також наш портал інформував, батьки можуть отримати грошову допомогу від держави: яким категоріям виплачуватиметься.

Також, із малозабезпеченого зроблять бізнесмена: українці можуть отримати від держави солідну допомогу