Українці можуть отримати фінансову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг. Виплата надається на щомісячній основі після подання відповідної письмової заяви. Про це йдеться на офіційному сайті Чернігівської міської ради.

Сім'ям загиблих військових у російсько-українській війні та в Афганістані при виконанні міжнародного боргу, щомісяця надаватимуть матеріальну допомогу для оплати комунальних послуг.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Ця програма підтримки фінансується з міського бюджету та надається після подання заяви до департаменту соціальної політики. Розмір допомоги становить 500 гривень щомісяця, тобто на рік – 6000 гривень.

Претендувати на цей вид допомоги можуть також члени сім'ї загиблого Захисника та Захисниці України, які є ВПО. Але це можливо за умови, що з моменту офіційної реєстрації у Чернігові пройшло не менше одного року.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Надання допомоги припиняється, якщо під час перевірки буде виявлено заборгованість за комунальні послуги більш як за два місяці. Виплату відновлять лише за документального підтвердження погашення боргу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться віч-на-віч з комунальними платіжками: субсидію призначать лише в кількох випадках.

Також наш портал інформував, що від українців приймають заяви на компенсацію за комуналку: хто поверне частину грошей.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, платіжки за гарячу воду та опалення будуть відбирати всю пенсію: українців попереджають про зростання тарифів.