До кінця опалювального сезону ціни на комунальні послуги залишаться незмінними. Але суспільство вже боїться закінчення опалювального сезону, адже підвищення тарифів на світло, газ та воду може відбутися.

Прогноз на скільки суттєвим буде подорожчання тарифів на комунальні послуги дали в виданні "На пенсії".

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube
Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Загальні прогнози аналітиків такі: ціни на комунальні послуги залишаться незмінними до кінця квітня. Це рішення остаточне і мінятись воно не буде.

З червня 2023 року діє тариф на світло, згідно з яким споживачі платять за кіловат 2,64 гривні. Міністр енергетики Галущенко запевнив, що тариф залишиться незмінним до кінця опалювального сезону. Вартість кубометра газу у постачальника "Нафтогаз" наразі становить 7,69 гривні, у інших постачальників ціни можуть відрізнятись і сягати навіть 9,90 гривень.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Газова плита. Фото: скрін youtube
Газова плита. Фото: скрін youtube

"Також у березні споживачі газу в багатоквартирних будинках платитимуть за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж будинках. У кожному будинку розмір цієї оплати залежить від кількості квартир та технічних нюансів кожного власника споживача" – повідомили в інформаційному порталі.

За словами аналітиків, ціни на комуналку будуть підійматися у два етапи. Наприклад газ спочатку здорожчає до 11 гривень за кубометр, а на другому етапі подорожчання становитиме 15 гривень.

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

Тепло та гаряча вода будуть дорожчати приблизно на 30%, але конкретні суми будуть залежати від регіонів. Холодна вода точно подорожчає у половину. Тож варто після квітня очікувати нових цін у платіжках.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, від українців приймають заяви на компенсацію за комуналку: хто поверне частину грошей

Раніше наш портал інформував, українці похилого віку отримають допомогу на проживання: кого підтримають грошима

Також портал Знай повідомляв, українці можуть звільнитися від сплати комунальних послуг: юристка підказала лазівку