В Україні змінилися ціни на кисломолочні продукти, включаючи йогурт, твердий сир та сир. Останнім часом у мережі "ходять" тривожні новини про те, що молочка дорожчає і дорожчатиме.

Давайте дізнаємося, наскільки дозволена вартість тепер цих товарів і чи не сталося кардинальних стрибків у ціні. Найактуальнішими цінами поділився портал Мінфін.

Кисломолочні продукти, WomanWay
Кисломолочні продукти, WomanWay

Класичний йогурт "Активія" (1,5%) майже не змінив своєї ціни – 290 мл продукту коштують 25,50 грн, а за 580 мл потрібно заплатити 29,64 грн.

Ціни на йогурт / фото: скріншот Мінфін
Ціни на йогурт / фото: скріншот Мінфін

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

З іншого боку, кисломолочний сир "Простонаше" (9%) помітно подорожчав – на 6 гривень. Ціна за 300 грамів збільшилася з 74,31 грн до 80,66 грн.

Супермаркети пропонують сир за дуже різною ціною, Novus – за 84,99 грн, Metro – за 78,83 грн, Varus – за 81,40 грн, а Megamarket цього разу відзначився найнижчою ціною – 77,40 грн.

Ціни на сир / фото: скріншот Мінфін
Ціни на сир / фото: скріншот Мінфін

Але є й позитивні зміни. Твердий голландський сир "Ланки Гора" (45%) подешевшав - ціна з 467,94 грн/кг пішла до 439,05 грн/кг. Metro пропонує покупцям сир за божевільною ціною 499,10 грн/кг, а Novus радує знижкою – лише 379 грн/кг.

Ціни на твердий сир / фото: скріншот Мінфін
Ціни на твердий сир / фото: скріншот Мінфін

Російський сир "Комо" (50%) суттєво подорожчав – з 409,31 грн/кг до 446,19 грн/кг.

Раніше ми писали про те, що від таких цін пропадає апетит: чому овочі в Україні стають на вагу золота

Крім того, Знай.ua повідомляв про нові ціни на макарони, сосиски та яйця мотивують сідати на дієту: задоволення не з дешевих

Також наш портал писав про у кус, який може залишити з порожніми кишенями: у супермаркетах оновили цінники на свинину та яловичину