У сусідній Польщі владні кола розглядають можливість запровадження суворих обмежувальних заходів щодо імпорту низки "чутливих товарів" з України.

Про потенційні кроки польського уряду заявив міністр сільського господарства Чеслав Секерський. Варшава має намір "захистити національний ринок" від надмірного припливу таких українських продуктів, як цукор, м'ясо птиці, яйця, заморожена малина, концентрований яблучний сік, соняшникова та ріпакова олія.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Безперечно, Україні, яка зараз воює з російським агресором, необхідно надавати всебічну допомогу. Однак повна лібералізація імпорту сільгосппродукції в ЄС у нинішніх масштабах неприпустима, у такому разі фермери Польщі та інших країн Євросоюзу просто не витримають нерівну цінову конкуренцію", - наголосив Секерський.

Тому польський уряд має намір незабаром запровадити суттєві обмеження на імпорт низки "чутливих" товарних груп українського походження. Буде запущено систему ретельного та обмежувального прикордонного контролю.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Секерський переконаний, що Європейська Комісія нарешті почує голос незадоволених фермерів, які регулярно влаштовують протести. Однак завжди слід пам'ятати, що росіяни ні на день не зупиняться у спробах відрізати Україну від союзників. І питання кордону окупанти також використовуватимуть заради власної "вигоди".

Нагадаємо, "у Польщі краще...": міс Рівне 2014, яка бродила гола тролейбусом, розлютила українців маренням

Як повідомляв "Знай.uа", майже вдвічі подорожчала картопля, а газ став доступнішим: як змінилися ціни в січні

Знай.ua писав, як виросла мінімалка в Україні на рівні світу: у 9 країнах ситуація ще гірша