Боржникам за комуналку почали відключати послуги, але це не всі неприємності, які чекають на неплатників. Як комунальники вимагають повернення боргів.

Після скасування мораторію на відключення послуг постачальники отримали потрібний "інструментарій" для мотивації громадян платити за комуналку. Але часом справа доходить і до судових розглядів.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Так, за даними видання, лише в одній Одесі розглядають три тисячі судових справ щодо відшкодування заборгованості за послуги теплопостачання.

Передача справи до суду – нерадісна подія для боржника. У разі споживачеві доведеться як виплатити повну суму боргу підприємству, а й оплатити судові витрати, і навіть збирання 10% від обсягу боргу.

Популярні новини зараз
На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Борги за комуналку. Фото: Youtube
Борги за комуналку. Фото: Youtube

Якщо ж справу передають до виконавчої служби, то для погашення заборгованості можуть утримати частину пенсії або накласти арешт на банківський рахунок. У разі, коли боржник не має необхідних коштів може накласти арешт на рухоме та нерухоме майно. Однак забрати квартиру чи будинок можуть за умови, що немає іншого майна, яке могло б покрити борг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до літа доведеться не лише худнути, а й економити: у Раді обговорюють зміни тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, ми писали, комуналка витягне останні копійки: серйозний стрибок цін на газ і світло може статися вже навесні.