Кількість пільговиків, які мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, буде збільшено. Ці зміни анонсував Виконком Львівської міськради.

У Львівській міській територіальній громаді розширюють пільгові категорії громадян, які можуть оформити пільгову транспортну картку "Леокарт".

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

"Ми розширюємо перелік пільгових категорій тих, хто має право отримати пільговий "Леокарт". А також вносимо технічні зміни щодо видачі порядку видачі "Леокарт" іноземцям, які навчаються в навчальних закладах нашої громади", - йдеться в повідомленні.

До переліку пільговиків додається кілька категорій населення, для яких первинна видача пільгової транспортної картки "ЛеоКарт" здійснюється на безоплатній основі.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Громадський транспорт, фото: Знай.ua
Громадський транспорт, фото: Знай.ua

Хто отримає пільговий "ЛеоКарт":

  • українці з інвалідністю, одержаною внаслідок війни;
  • члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, захисників та захисниць України;
  • особи, які постраждали під час участі у Революції Гідності;
  • жертви нацистських переслідувань – колишні малолітні ув'язнені концентраційних таборів;
  • студенти вищих навчальних закладів та професійно-технічної освіти;
  • іноземці та особи без громадянства, які законно проживають в Україні та навчаються у вищих та середніх навчальних закладах Львівської громади.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться частіше ходити пішки: маршрутники підвищують ціни на послуги.

Також наш портал інформував, купувати квитки не доведеться: кому з українців можуть дозволити безкоштовно їздити поїздами.

Крім того, інформаційний портал «Знай» повідомляв, а поїзд уже поїхав, поки в укритті сиділи: як розбиратися з «Укрзалізницею», якщо не встигли на потяг через тривогу.